Tantsuansambel Pärlike osales festivalil „Jürikuu“

, tantsuansambli "Pärlike" liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärlikese esindaja estraaditantsu teise koha auhinda vastu võtmas.
Pärlikese esindaja estraaditantsu teise koha auhinda vastu võtmas. Foto: Erakogu

Aprill – seda kuud seostatakse paljudes riikides kevade, ärkamise, uute senitundmatute võimaluste avastamisega.

Nii kannab seda kaunist nime ka laste ja noorte loomingu festival „Jürikuu” –  nii kutsuti Eestis möödunud aegadel aprillikuud.

Sel aastal toimus festival juba 10. korda. Festivali president Ljubov Virjasova võttis külalisi lahkelt vastu Tallinnas Salme kultuurikeskuses, kus X rahvusvaheline Baltimaade laste- ja noortefestival 20. aprillil toimuski.

Ka tantsuansambel Pärlike osales sellel konkursil ja oli ainus esindaja Pärnust. Seega lasus meil suur vastutus. Kollektiiv Pärlike esitas neli tantsu, millest kaks, „80ndate diskoteek” ja „Lõbusad Robinsonid” olid täiesti uued.

Konkursil oli väga palju osalejaid, üle 20 kollektiivi erinevatest riikidest: Venemaalt (Peterburi), Lätist (Riia ja Jurmala) ja Eestist (Tallinn, Kohtla-Järve, Ahtme ja Pärnu).

Tulemus õigustas igati meie ootusi. Kõik tantsud võitsid auhinnalise koha: 3. koha saavutas vanem grupp nominatsioonis „Estraaditants“, 2. koha – keskmine grupp samuti nominatsioonis „Estraaditants“, aga seda juba oma vanusekategoorias.

Nii nagu looduses leidub sel ajal juba hapraid ja liigutavaid esimesi lillekesi, nii on meilgi „võrseid”, mida me rõõmuga publikuga jagasime. Oma edu eest võlgneme tänu tantsuansambli Pärlike juhendajale Jelena Vaganovale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles