Juhtkiri: Numbrid ja lapsed

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu Postimees kirjeldas eilses lehenumbris kaht juhtumit, mis kardetavasti pole erandid. Esimese näite järgi ei õnnestu Kooli tänaval elaval perel panna poeg Sebastiani Mai põhikooli esimesse klassi ja selle asemele pakutakse elukohast päris kaugel asuvat Rääma või Raeküla põhikooli. Teise näite puhul soovitati Jannseni tänaval elava pere tütar Nele-Liis samuti panna Raeküla kooli, kuigi loogiline olnuks Ülejõe gümnaasium, millest lähiajal saab niikuinii puhas põhikool.

Pärnu linnavalitsuse suhtumine jätab teadaolevate näidete ja selliste juhtumite valguses, mis leheveergudele veel jõudnud pole, tõepoolest väga palju soovida.

Sebastiani ema Maarja Pääro avaldas hämmastust, kui paindumatu on Pärnus laste kooli registreerimise süsteem ja kuidas haridusosakonnas info ei liigu. Sellele lisandub skeptiline suhtumine, nagu ei saaks linnavalitsus kõiki elukohamuudatusi uskuda. Huvitaval kombel saab kõiki Pärnu sissekirjutusi uskuda siis, kui linnavalitsus tahab illustreerida seda, kuidas suvepealinn elanikke juurde võidab, mitte kaotab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles