Koduloohuvilised õpilased avastavad Pärnu pärandit

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülejõe gümnaasiumi õpilased (vasakult) Anastassija Gorjatševa, Anneliis Tomson, Susanna Paljak ja Christian Erala koostasid õpetaja Anne Kärneri juhendamisel mitu põhjalikku uurimust kodulinna ajaloolisest pärandist.
Ülejõe gümnaasiumi õpilased (vasakult) Anastassija Gorjatševa, Anneliis Tomson, Susanna Paljak ja Christian Erala koostasid õpetaja Anne Kärneri juhendamisel mitu põhjalikku uurimust kodulinna ajaloolisest pärandist. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa õpilaste kodu-uurimiskonverentsil hakkasid isikulooliste tööde esitluste kõrval enim kõrva need, mis käsitlesid piirkonna või kodukoha pärandit. Mitu sellist põhjalikku uurimust tegid õpetaja Anne Kärneri õpilased Ülejõe gümnaasiumist.

Põhikooliastmes esinesid Anastassija Gorjatševa teemal “Unustuse hõlma vajunud radadel”, Susanne Paljak ja Christian Erala käsitlesid puitu ja kivimaterjali pärandis ning Anneliis Tomson võttis uurida teema “Sakraalarhitektuur kui ainelise ja vaimse pärandi kandja”.

Esitluseelses põgusas vestluses ütles juhendaja Anne Kärner, et mainitud teemadel uurimuse kirjutamise ärgitus saadi töösuvest ajaloolisel Alevi kalmistul ja lõppenud pärandiaastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles