Sõiduauto põlengust süttis Kihnu rahvamaja

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu rahvamaja. Arhiivifoto.
Kihnu rahvamaja. Arhiivifoto. Foto: Henn Soodla

Täna varahommikul süttis Kihnu saarel kaks sõiduautot, mille põlengust süttis kohaliku rahvamaja nurk.

Häirekeskus sai kell 4.24 teatati tulekahjust Kihnus Linakülas, kus helistaja sõnul töötas rahvamaja tulekahjusignalisatsioon ja näha oli musta suitsu, teatas Lääne päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremets.

Kohapeal selgus, et rahvamaja kõrval põles kaks sõiduautot ja tuld oli võtnud ka hoone nurk. Vaheseina mööda oli tuli levinud katuseni.  

Rahvamajas olnud inimesed said ise hoonest välja ja üritasid enne päästjate saabumist tulekahju kustutada tulekustutitega. Inimesed tuleõnnetuses viga ei saanud.

Sõiduautod hävisid tules täielikult, rahvamaja tule levikule saadi piir peale, tulekollete kustutamiseks avati hoone konstruktsioone.

Päästjate hinnangul on tule-, vee- ja tahmakahjustusi saanud umbes veerand hoonest.  

Kihnu vallavanem Ingvar Saare ütles, et rahvamaja nurk põles praktiliselt maha ja kindlasti tuleb majas nüüd remonti teha. Kahju suurust ei osanud ta praegu hinnata.

Põlengu tekkepõhjuse selgitab menetlus.

Kihnus tegeleb päästetöödega riiklik komando, kus on tööl komandopealik ja kuus päästjat. Nende kasutada on üks päästetööde põhiauto ja üks paakauto. Saare päästjad on graafiku alusel koduses valves ja reageerivad vastavalt vajadusele. Pikaajalisemate sündmuste puhul, nagu näiteks maastikupõlengud, tuuakse abi mandrilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles