Vabakooli omaloomingulises muusikalis osales terve kool

, Pärnu Vabakooli lapsevanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu vabakooli omaloominguline muusikal „Pilet Õnnemaale, palun“ esietendus pühapäeval Endla teatris.
Pärnu vabakooli omaloominguline muusikal „Pilet Õnnemaale, palun“ esietendus pühapäeval Endla teatris. Foto: Nik Peroš

Pärnu vabakooli omaloominguline muusikal „Pilet Õnnemaale, palun“ esietendus pühapäeval Endla teatris.

Etenduse pealavastaja oli draama- ja tantsuõpetaja Juta Ild ning abilavastajaks vabakooli vilistlane Amalie Sillat.

Igal aastal seonduvad kooli suurimad tegemised ja üritused, nagu muusikal, Nõiamäe näitus, aastatööd ja kevadkontsert kogu aastat läbiva aastateemaga. Seekordse aastateemaga „Happy people, happy planet“ haakus selleaastane muusikalgi.

Nii palju kordi kui vabakooli muusikal on laval esietendunud, nii palju on olnud omaloomingulisi muusikale. Traditsioonliselt loovad 1,5tunnise muusikalise lavaloo vanemate klasside õpilased koos emakeele õpetajaga. Seekordse loo kirjutasid aga 3.–9. klassi õpilased eesti keele tundides. Iga klass kirjutas endale esitamiseks ühe stseeni, mille Amalie Sillat osavalt ühtseks lavatükiks põimis.

Etendust jägides oli näha, et need lapsed siin koolis mõtlevad ja näevad. Õnne endas, igas ühes ja meie ümber. Mis on õnn? Kuidas olla õnnelik? Kus asub õnnemaa? Nendele küsimustele püüdsid etenduses vastust leida ülbed ärimehed ja ülesmukitud beibed, superstaarid ja lihtsad perekonnad, pensionäride grupp ja sõjaveteran.

Tekstid olid vaimukad ja lapsed mängisid need hästi välja. Õnneotsingutes selgus aga tõsiasi, et  iga inimese õnn on tema enda sees ja tema enda teha. Selle leidmiseks ei pea me kuskile kaugele ära sõitma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles