Politsei juhib üle-eestilise operatsiooniga tähelepanu joobes juhtimise ohtlikkusele

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseioperatsioon «Kõik puhuvad».
Politseioperatsioon «Kõik puhuvad». Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna, 9. mail viib politsei kogu Eestis läbi "Kõik puhuvad" operatsioone ja juhib tähelepanu ohtudele, mis alkoholi tarvitanuna rooli istumisega kaasnevad.

Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna komissar Riho Tänaku sõnutsi hälbib alkoholi mõjul juhi võime liikluspilti tajuda, ohte märgata ja nendele reageerida. „Sageli juhtuvad joobes juhtidega õnnetused suurtel kiirustel. Väga tihti ei kasuta sellised juhid turvavarustust ega nõua selle kasutamist reisijateltki. Nii on nende õnnetuste tagajärjed enamasti rasked,“ ütles Tänak.

Täna teevad puhumisoperatsioone kõigi prefektuuride politseinikud. Joobekontrolle korraldatakse nii päeval kui ka öötundidel ja nii asulates kui asulavälistel teedel.

Möödunud aastal hukkus joobes juhtide põhjustatud õnnetustes 25 inimest ja vigastada sai üle 250 liikleja. Tänavu on alkoholi mõju all juhi süül vigastada saanud 54 ja hukkunud kuus inimest.

Keskmiselt avastab politsei iga päev 22 alkoholi tarvitanud juhti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles