Piret Hallik-Sass: Lasteaial on suur roll lapse tuleviku kujundamisel

, Pärnu linnavolikogu liige (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Hallik-Sass
Piret Hallik-Sass Foto: PP

Lapse arengule ja elus hakkamasaamisele pannakse alus juba lasteaiaeas. Seetõttu on suur tähtsus inimestel, kes lastega tegelevad.

Kui maja ja ruumid tunduvad käegakatsutavalt vajalikud ja lapse kohamaksu arvutamine ning lasteaiakoha kindlustamine on pidevalt päevakorral, siis tähelepanuta kipub jääma see, et eelkõige mõjutavad last teda ümbritsevad inimesed – vanemad, lasteaiaõpetajad ja lasteaia abipersonal. Pärnu on jõudnud seisu, et lasteaeda head spetsialisti leida on raske, sest töötasu on väike.

Pärnu linnapea ja volikogu poole tegid pöördumise lasteaedade hoolekogude esindajad, kes probleemi teravalt välja toovad. Oma kodanikest ja tulevikust hooliv linn peab leidma lahendused alarahastatud valdkonna jaoks. Linnale ei käi üle jõu paari aasta jooksul jõuda taas selleni, et võrdsustada lasteaiaõpetajate ja õpetajate palgad. Selline aeg on Pärnu linnas olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles