Juhtkiri: E-valimised jäägu

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Juhuseid tuleb ette harva, aga tuleb. See, et mõni päev enne täna algavat Euroopa Parlamendi elektroonilist hääletamist ilmus ei kuskilt välja seltskond eksperte, kes teatas, kuivõrd ebaturvaline on e-hääletamine, ei ole mingi juhus.

Vaata kust tahes, Eesti e-hääletamise ründamise tagant paistab välja eelkõige kohalik poliitiline kemplus ja võitlus häälte nimel, mitte täpselt reglementeeritud teadus või tõeline mure veebiturvalisuse pärast. Olnuks need rahvusvahelised eksperdid tõesti teinud suuri avastusi, mis võivad Eesti e-demokraatiat ohustada, tulnuks oma avastustega välja tulla märksa varem kui valimiste eelõhtul.

Keskerakond, kelle kõrvad selle ekspertiisi ja kogu veeklaasis puhkenud tormikese tagant paistavad, sai tänu “ootamatutele avastustele” üks päev enne e-valimiste algust deklareerida, et jagavad “raporti koostanud ekspertide seisukohta, et praeguse interneti ülesehituse puhul pole võimalik välistada valimistulemuste manipuleerimist võõrriikide poolt”. Sama hooga nõuab Keskerakond e-valimiste tühistamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles