Kes ja kuidas pääseb Euroopa parlamenti?

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits/Postimees

Kuigi Pärnumaal, ja õigupoolest teisteski maakondades peale Harjumaa, väga suurt ja väljapaistvat valimiskampaaniat ei tehtud ega tehta, on Euroopa Parlamendi valimised juba alanud.

Erakondade ja üksikkandidaatide pigem vähene kui ülemäärane huvi väiksema elanikkonna hulgaga maakondade vastu võib olla ühelt poolt seletatav sellega, et europarlamendi valimistel on üks üleriigiline valimisringkond ja kohalikke muresid puudutavad teemad pole asjakohased, sest Brüsselis ning Strasbourgis on keeruline ajada konkreetset “Eesti asja”, rääkimata “Pärnumaa asjast”.

Seekord pürib Euroopa Parlamenti 89 kandidaati. Nimekirjad panid välja Reformierakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond, Isamaa ja Res Publica Liit, Keskerakond ja Konservatiivne Rahvaerakond, Iseseisvuspartei, Erakond Eestimaa Rohelised ja Eestimaa Ühendatud Vasakpartei. Nende kõrval püüab valijate hääli 17 üksikkandidaati. Neist kõigist pääseb europarlamenti kuus inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles