Pärnus linn tõstab sügisest lasteaedade kohamaksu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kastani lasteaed. Pilt on illustratiivne.
Pärnu Kastani lasteaed. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Tänasel linnavolikogu istungil otsustati tõsta lapsevanema kaetava osa määra ujulata lasteaedades 9,24 eurot ja ujulaga lasteaedades 11,55 eurot.

2014. aasta märtsis esitasid Pärnu linna lasteaedade hoolekogude esimehed linnavalitsusele ja linnavolikogule ühispöördumise lasteaedade personali palgatõusu toetuseks. Pöördumises tehti ettepanek võrdsustada lasteaia õpetajate palgad üldhariduskoolide õpetajate palga alammääraga ja tõsta muu lasteaiapersonali töötasu vähemalt kümme protsenti. Pöördumises tõdeti, et ollakse valmis samuti vanemate osalustasu tõstmiseks, mis on suunatud õpetajate palgatõusu katteks, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja.

Täna linnavolikogus kinnitatud määrusega võetakse tänavu 1. septembrist vanema poolt kaetava osa määra arvestuse aluseks vabariigi valitsuse kehtestatud töötasu alammäär, milleks on alates 1. jaanuarist 355 eurot kuus ja alates 2015. aasta 1. jaanuarist 390 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles