Toomas Alatalu: Valimised näitavad demokraatia taset

Toomas Alatalu
, politoloog, SDE liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Alatalu.
Toomas Alatalu. Foto: PP

Küsimusele – miks kandideerin europarlamenti, kas ehk ei aita juba? – vastan jätkuvalt reipalt, et olen eluaeg poliitikaga tegelnud ja see istub mulle. Nagu poliitika õpetamine ja selgitaminegi, mis on üsna ohtlik tegevus, sest kui rahvas hakkab aru saama, kuidas teda poliitikas kasutatakse, tunneb võim end alati ohustatuna, konkurentidest rääkimata.

Nii läks eelmise režiimi ajal, kui mind kõrvaldati enda loodud ”Rahvusvahelisest panoraamist“ seepärast, et minu vaadatavus oli kolm korda suurem kui keskkomitee lektoritel, ja sama suhtumist olen tundnud praegugi.

Meenutaks kas või seda, kuidas ma 1992–1995 teavitasin iga nädal Pärnu Postimehe veergudel oma valijaid sellest, mis toimus ja mida ise tegin riigikogus. See oli üks loetavamaid ja hea tagasisidega rubriike ning mul oli plaan pääseda Guinnessi rekordite raamatussegi kui parlamendiliige, kes hoiab oma valijaid pidevalt kursis toimuvaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles