Kilingi-Nõmme kool korraldas liiklusolümpia

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kogu Kilingi-Nõmme gümnaasiumi kooliperele toimus liiklusohutusele pühendatud üritus.

Ettevõtmise eestvedajad olid kooli tervisenõukogu juht Pille Kadak, huvijuht Laine Ülemaante ja maanteeameti liikluskasvatuse talituse peaspetsialist Marika Luik.

Luik koos abilisega trotsis vihmast ilma ja oli aegsasti vigurrada spordihoone parklasse seadmas. Päeva aitasid vedada Lõvi Leo, politseinikud Kairi Õilsalu ja Keiju Püvi.

Õpilased koos klassijuhatajate ja aineõpetajatega otsisid kooli ümbruses liiklusmärke ja rääkisid, mida need tähendavad. Õpetajad Erki Kangur ja Kuro Link mõõtsid vigurraja läbimise täpsust, Ülo Liblik ja Inge Post korraldasid autorooliga teatejooksu ning kiivritöötoas andis selgitusi liikluskasvataja Marika Luik koos abilisega. Veel pidid õpilased lahendama liiklusteste ja arutlema liiklussituatsioonide üle.

Klassid võisid üritusele tulla liiklusteemaliste kostüümidega. Nii oli näha valgusfoore, liiklusmärke, eririietust kandvaid teetöölisi. 11. klassi noored moodustasid lasteaia mudilaste rühma, kõige ees kasvataja plakatiga „Märka last liikluses“.

Kolm ja pool tundi kestnud liiklusolümpia tõstis fookusesse jalakäija, jalgratturi, autojuhi, liikleja ohutuse. Enne suve on õige aeg tuletada meelde, kuidas igaüks meist saaks kaasa aidata turvalisusele, olla osavam ja teadlikum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles