Õppekäik viis Vene kooli lapsed veepuhastusjaama

, Vene gümnaasiumi 5.k klassi õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kooli viiendikud käisid Pärnu veepuhastusjaamas õppekäigul.
Vene kooli viiendikud käisid Pärnu veepuhastusjaamas õppekäigul. Foto: Erakogu

Maa on enam kui 70 protsendi ulatuses kaetud veega. Sellest umbes 2,5 protsenti moodustab magevesi, millest omakorda vaid üks protsent on inimestele kättesaadav. Vesi on eluks vajalik kõikidele organismidele.

Paljud klassid teistest koolidest on juba käinud õppekäigul “Vesi linnaruumis”. Seda on teinud nüüd ka meie kooli õpilased 5.a, 5.v ja 5.k klassist. Oma õppepäevast tegid kokkuvõtte 5.K klassi noored tulevased teadlased.

Õppekäik Pärnu veepuhastusjaama oli väga hariv ja tore kogemus.

Pärnu sadamas oli huvitav kuulata giidi juttu. Jäi meelde, mida tehakse musta veega, millised on vee puhastuse etapid: sõelumine, liiva eraldamine, settimine, aereerimine, filtreerimine ja kompostimine. Veepuhastusjaamas oli küll ebameeldiv lõhn, kuid see meid ei takistanud. Tegime katseid ja uurisime vett.

Me õppisime seal vee omadusi, rääkisime vee ringlusest looduses, kasutusaladest ja puhastamise võimalustest. Meil ei hakanud kordagi igav, kogu aega oli midagi teha või uurida.

Täname õppekäigu eest Merike Palginõmme keskkonnaametist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles