Võim siin ja kohalolu seal

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Sattusin läinud nädalal juttu ajama ühe professionaalse Eesti poliitikuga, kes kandideerib kahtlemata europarlamentigi, rändab valimiskampaania eel palju mööda maad ja suhtleb inimestega. Üsna hämmastaval moel kõneles ta, et nii mõnigi härra ja proua, kellega ta kokku oli puutunud, ei teadnudki, et sel kevadel mingid valimised toimuvad ja nemadki sel hääletada saavad.

Tõepoolest toimuvad sel nädalal üle Euroopa Liidu europarlamendi valimised. Eestis võis hääletama hakata 15. mail, kui algasid e-hääletamine ja eelhääletamine. Valimispäev, mil võib ülikonna või kauni kleidi selga panna ja valimisjaoskonda suunduda, on eelolev pühapäev.

2009. aastal käis europarlamenti Eestis valimas 43,9 protsenti ja Pärnumaal 38,1 protsenti valimisõiguslikest kodanikest. Pole kahjuks põhjust arvata, et seegi tulemus löödud saab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles