Galerii: Pärnus varises majasein tänavale

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnus varises eile õhtul tänavale varem põlenud ja praegu tühja seisva maja sein. Inimesed õnnetuses viga ei saanud.

Seinavaring juhtus eile kella 20.50 ajal Tui tänaval kaheksa aastat tagasi põlenud majas, mille hävinud osas inimesi praegu ei ela.

Põlenud majaosas, kus asub kuus korterit, on osa aknaid puitplaatidega kinni löödud, osadel akendel on ees plastaknad. Läbi maja on kasvanud mitme meetri kõrgused noored kased.

Maja seinale on kinnitatud silt, mis hoiatab varinguohu eest.

Naabrite sõnutsi keegi majas ei ela, kuid seal käivad ilmselt poisikesed ja kodutudki.

„Ma ei oel kedagi seal näinud, kuid sees seal käiakse. Läbi akna on näha, et seal on asju ringi tõstetud. Võib-olla käivad seal poisikesed, võib olla veel keegi,“ teadis naabruses elav naine rääkida. „Õnneks ei olnud seal varingu ajal kedagi.“

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas ütles, et Kalamehe 5 kinnistul, kus asub lisaks lagunenud majale veel üks maja, on 11 omanikku ning kinnistu ja seal peal olevate hoonete seisukord on siiski eelkõige kinnistuomanike mure.

„Linnavalitsus on teinud omanikele mitmeid ettekirjutusi, kus me oleme nõudnud korduvalt ja korduvalt hoone korrastamist ning majja ligipääsu takistamist kõrvalistele isikutele,“ ütles Murakas. „Linnavalitsusele on seal toimuv aastaid tuttav teema ning kummaline, et nii halvas seisus maja olukord pole 11 kinnistuomanikule siiani korda läinud.“

Eile õhtul varises maja Tui tänava poolne sein, ent kokku võib kukkuda ka Kalamehe täna poole jääv sein, mis on ähvardavalt kummis.

„Kui kuulsin, et varing oli, siis arvasin, et see sein kokku kukkuski,“ rääkis üks naabritest, kes leidis, et varisemisohtlik ehitis tuleks lammutada. „Sealt alt käivad lapsed läbi. Ei tahaks mõelda, mis saab, kui sein kellelegi peale kukub.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles