Arnold Rüütel: Hääletame Euroopa poolt, Eesti poolt

Arnold Rüütel
, Eesti president 2001–2006
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Rüütel.
Arnold Rüütel. Foto: PP

Pühapäev, 25. mai, kui valime Euroopa Parlamenti, on kodaniku vastutuse päev. Me kas võtame valijatena õiguse kujundada oma tulevikku või hülgame selle õiguse ja jätame end hääleta. Ärgem jätkem end hääleta, sest see on meie Euroopa, mille poolt saame olla. Olgem ausad, tegelikult on see ju hääletus meie Eesti eest.

Olen õnnelik, et minu presidendiaega jäi Eesti ühinemine Euroopa Liiduga kümme aasta tagasi, nagu ka meie iseseisvuse taastamine veerand sajandit tagasi, mil juhtisin Eesti tollase seadusandliku kogu, ülemnõukogu tegevust. Need mõlemad olid Eesti saatust kujundavad pöörded, mis tõid meid tagasi Euroopasse, kust võõras võim Eesti vägivaldselt lahutas.

Rääkides Euroopast, ei mõtle ma geograafilist määratlust, vaid demokraatlike riikide ühendust, mida liidavad ühised väärtused. Ma mõtlen Euroopale, mis toetub õigusriigile, sõnavabadusele, läbipaistvusele poliitikas ja majanduslikes otsustes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles