Pillerpalli lasteaed ja toimetulekukool pidutsesid koos

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Pillerpalli lasteaed ja toimetulekukool pidutsesid üheskoos Kalurihallis. Tähistati rahvusvahelist perepäeva ja emadepäeva. Kontserdiga tänati ka kõiki lähedasi ja kaugemaid toetajaid, kes panustasid eelmisel aastal Rõugu 8a uue aia ehitamisse.

Ürituse organiseerimine algas varakult, kui lasteaiale ja koolile õmmeldi rahvuslikud pihikseelikud ja vestid Pärnumaa kultuurkapitali ja Pärnu linnavalitsuse haridusprojekti toetusel. Sündmuse korraldamisel osalesid lasteaia ja kooli personal ning hoolekogu.

Peo toimumiskoht, Pärnu Kalurihall, oli ideaalne meie kogukonna suurürituse korraldamiseks, sest lähedalasuv saal mahutas nii arvukat osalejaskonda kui pealtvaatajaid. Pidu algas imeilusa päikselise ilmaga laste ja vanemate ühises rongkäigus. Asutuste lipud lehvisid rongkäigus koos Eesti riigi ja Pärnu linna lippudega.

Peosaal oli kaunistatud mereteemaliselt ja rahvuslikus stiilis. „Lava“ kaunistas kooli käsitööõpetaja Hanna Einaste valmistatud lapitehnikas vaip. Peojuhid kapten Trumm ja Kunksmoor juhatasid kontserdi sisse koos Cätlin Mägi torupilliloo ja laste laulu/tantsu  „Päävak tule“ saatel. Laule ja tantse oli nii vilepilliorkestri kui trummiansambli saatel ning muusika ja liikumisõpetajate Kairi Kuuse, Marika Hiienurme, Jelena Savinskaja ja Sirje Aoveeri  juhendamisel. Peo nimilaul „Oi seda ilusat aega“ kõlas rõõmsalt kooli ja lasteaia ühise koori esituses kandlemuusika saatel.

Elevust tekitas ja suure aplausi osaliseks sai kasvataja Kristjan Õunpuu juhendatud  „Poiste tantsud“  lasteaia ja kooli poiste esituses. Meremehed ehk toimetulekukooli poistebänd kooli ringijuhi Olavi Kõrre juhendamisel esitas ühe üsna kõva ja raju rokipala. Laste kontsert lõppes südantsoojendavalt mõlema asutuse lauludega „Vallatu Pillerpall“ ja „Väike lill“.

Ürituse lõpetuseks astusid üles külalisesinejad, folkloorirühm Viisuke ja rahvapärimusmuusika ansambel  RO:Toro. Viisukese mehine kava pani iga vaataja südame põksuma – niivõrd hulljulged olid nende tantsulised trikid. Ro:Toro ehe rahvalik ja ürgne muusika torupilli, saksofoni ja kitarri kooskõlas pani lustima ja tantsu lööma kontserdikülastajaid.

Kogu peo vältel toimunud pirukate ja kookide laat oli lapsevanemate hoolekogu eestvedamisel, mille tulu eest soovime uuendada veel renoveerimist vajava Rõugu 8a krunti ümbritseva aia. Soovi korral võite toetussumma kanda MTÜ Pärnu Toimetulekukooli Toetajate Ühingu arvele nr 10220060946013.

Suur tänu kõigile, kes osalesid meie suurüritusel. Tänu kõigile, kes jõu ja nõuga toetasid üritust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles