Pärnu linn – 12 punkti!

, lapsevanem, rahavahendaja, žürii liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Just 12 punkti oleks saanud Pärnu linn, kui oleks osalenud Eurovisioonil ja teemaks lasteaedade kohatasud. Et sellist konkurssi pole toimunud ja ilmselt ei toimugi, on minu kui oletatava žüriiliikme kohustus omapoolset punktisummat selgitada.

Lastetoetused on riigikassast pärinev raha ja lasteaia töö korraldamine jällegi kohaliku omavalitsuse rida. Nii olen mina vähemasti aastaid žüriis istudes aru saanud. Pärast Toompeal toimunud võimuvärskendust hakati valju häälega rääkima lapsetoetuse naeruväärsest summast (19,18 eurot) ja selle tõstmise vajadusest. Ja see pidavatki tõusma 45 euroni 2015. aasta alguseks. Kuna riik ei pea üleval lasteaedu, ongi paras aeg tuua mängu lastevanemad ehk meist on saanud rahavahendajad riigikassast kohaliku omavalitsuse kassasse.

See on üks universaalne seedeahel, kusjuures ahela keskmisele lülile (loe: lastevanematele) jääb puhtalt vahenduse ehk nn soolestiku roll, kui võtta aluseks rohusööja ja analüüsida suust sisse minevaid ja tagant välja tulevaid koguseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles