Mesimummid pidasid kevadolümpiat

, Paikuse lasteaia õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse lasteaed Mesimumm korraldas oma esimese kevadolümpia.
Paikuse lasteaed Mesimumm korraldas oma esimese kevadolümpia. Foto: Erakogu

Paikuse lasteaias Mesimumm tuli mõte olümpiast esimest korda jutuks eelmist õppeaastat lõpetades. Samal päeval sai kokku lepitud, et teeme mõtte teoks, ja nii ta sündis.

Teisipäevast reedeni toimusid Paikuse lasteaias maakondlikud olümpiamängud, mille korraldasid Karikakra õpetajad Helin Laane, Anu Vill ja Merike Kuusk. Korraldamisel abistas meid haldur Pavel Sõsojev, kes hoolitses ürituse tehnilise poole eest, kaasatud olid ka õpetajad ning juhtkond.

Meie majast sai nädalaks ajaks Mesimummi riik, mis koosnes kümnest maakonnast. Sportlastel oli eelnevalt ülesanne valmistada oma maakonna lipp ja kaunistada vastava temaatikaga pearätid, mis olid mängudest osavõtu tunnus ja võistlusvorm.

Olümpiamängud algasid rongkäiguga. Lustliku marsimuusika saatel ja lippude lehvides viis teekond läbi Paikuse alevi lasteaia hoovile. Marssijate meeleolu hoidis üleval olümpia maskott Mesimumm. Koos rongkäiguga liikus tuletõrvik, mille kandjaks valisime Võilille õpetaja Merle Eskeni, kes on osalenud 1996. aasta Atlanta olümpiamängudel vehklejate varuvõistlejana.

Avatseremoonia toimus lasteaia hoovil: iga maakond sai võimaluse end tutvustada; heisati Mesimummide kevadolümpia kümnerõngaline olümpialipp, kus iga rõngas tähistab ühte osavõtjat maakonda; anti olümpiavanne, mida kohtunike eest tegi liikumisõpetaja Kauri Mitt ning sportlaste nimel andis tõotuse Karikakra sportlane, nelja-aastane Merilin Mitt. Seejärel süütas õpetaja Merle olümpiatule ja Mesimummide kevadolümpiamängud kuulutati avatuks!

Avatseremoonia lõpetasid võimlemiskooli Rüht noored tantsijad lühikese iluvõimlemiskavaga. Avapäeva lõppedes pakkus lastele suurt vaateelamust ilutulestik, taustaks erivärvilised tossupilved.

Kolmapäeval ja neljapäeval toimusid võistlused. Mesimummide kevadolümpia spordialadeks olid jalgpall, ümber maja jooks, pallivise, kohalt hüpe ja võistkondlik teatevõistlus.

Reedel pakkus närvekõditavat vaatenaudingut nii lastele kui ka õpetajatele Eestis veel vähetuntud spordiala slackline’i demonstratsioonesinemine selle ala tipptegija Jaan Roose etteastes. Hiljem said ka lapsed proovida lihaseid treenival ja koordinatsiooni arendaval tasakaaluliinil kõndimist.

Olümpiamängud lõppesid reede pärastlõunal. Lõputseremoonia juhatas sisse taas rongkäik, seejärel autasustati tublisid sportlasi ja tänati treenereid-kohtunikke. Oligi käes aeg langetada olümpialipp ja kustutada olümpiatuli, et see järgmisel aastal taas süüdata.

Meeleolukale nädalale panid punkti maadlusklubi Leo sportlased, kes kolmekümnekraadist kuumust trotsides esitasid lastele ja vanematele vaatemängulise maadlus-show.

Paikuse lasteaias toimunud olümpiamängud avardasid laste silmaringi, pakkudes samal ajal nii füüsilist pingutust kui ka mängulusti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles