Lugeja pildid: Pärnu keskrand on täis surnud mereasukaid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeva õhtul Pärnus rannas avanenud vaade.
Pühapäeva õhtul Pärnus rannas avanenud vaade. Foto: Lugeja pilt

Ehkki kala- ja hülgelaipu on tänavu Pärnu lahe ääres tavapärasest arvukamalt, suudab nende rohkus mere ääres jalutaid siiski üllatada.

„Pilt, mis meile avanes, oli hämmastav, hoolimata sellest, et olen teadlik kala ja hülgelaipade hulga rohkusest sel aastal,“ rääkis eile rannas jalutanud naine Pärnu Postimehele ja saatis nähtust ka eile õhtul tehtud fotod.

„Väikesed lapsed mängivad roiskuvate kalade vahel, liivas on kuivavad kalad ja kirsiks tordil oli hinnanguliselt kahe meetri  pikkune surnud hüljes, kõht päikese poole, keskrannas loksumas,“ kirjeldas ta.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete juht teatas eelmisel nädalal, et keskkonnainspektorid on käinud asja uurimas, kuid põhjust menetluse alustamiseks pole, sest midagi erakordset mereasukate surmas ei leitud.

Pärnu ranna heakorra eest vastutava osaühingu Kesklinna Pargid  töödejuhataja Kalju Villota tunnistas, et nii palju surnud kalu kui tänavu pole ta rannas varem näinud.

„Me koristame neid iga päev. Eile hommikul korjasime kokku umbes 600–700 kilo, täna on jälle  rand neid täis,“ rääkis ta. „Saame koristada ainult varahommikul või hilisõhtul, kui inimesi on rannas vähem. Kui õhtul koristame, on hommikuks uus ports asemel. Kes ujumas käivad, räägivad, et veeski on palju surnud ahvenaid. Tuule ja lainetega jõuavad nad kaldale.“

Villota sõnutsi eelmisel aastal rannaliival nii palju surnud kalu ei olnud. „Ma ei oska ka öelda, millal see lõpeb,“ lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles