Kabeliomanik süüdistab linna skulptuurivarguses

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimse Tee matusebüroo omanik Maie Rohumägi näitas auku, kust on skulptuur “Madonna” koos vundamendiga välja kistud.
Viimse Tee matusebüroo omanik Maie Rohumägi näitas auku, kust on skulptuur “Madonna” koos vundamendiga välja kistud. Foto: Urmas Luik

Sillutise tänaval kabelit pidava Viimse Tee matusebüroo omanik Maie Rohumägi ei suuda mõista, kuidas jagus Pärnu linnavalitsuse töötajatel jultumust vedada õhtuhämaruses minema tema kabeli taga olnud dolomiidist kujud, mis on kunagi tehtud Pärnu haigla jaoks.

Tegu ei ole mingi naljaga, sest nagu nähtub politseistatistikast, algatas Pärnu politseijaoskond kriminaalasja, uurimaks, kuhu kadusid 16.–20. mai vahelisel ajal Sillutise 4 hoovist kaks dolomiidist skulptuuri.

Rohumäe arvates on tal õigus vähemasti ühele skulptuurile – naise ja mehe märke kujutavale taiesele „Elu sümbol“. Et maaomanikku teavitamata veeti minema vana haigla hoone taga asuval muruplatsil olnud last imetava naise skulptuur „Madonna“, on Rohumägi arvates aga lihtsalt näotu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles