RoosiRuudi võtab reisijaid peale kuus päeva nädalas

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu keskraamatukogu

Juba mõnda aega Pärnu keskraamatukogus lapsi rõõmustanud purjelaev sai endale nime.

Konkursil osalenud kuuekümnest pakkumisest valiti välja kolm. Lasteosakonnas võtab reisijaid peale nüüd Merekaru. Aga kirjanike varju- ja rahvapäraste nimede traditsiooni kiituseks kannab kirjanduslikes vetes seilav alus veel teistki – RoosiRuudi nimelist silti.

Hea nimevaistu, rohkearvulise osavõtu ja kujundamisoskuse poolest paistsid silma ühisgümnaasiumi 2.a ja 1.b klass. Auhinnaraamatu ja karu käpajäljega tänukirja annab raamatukogu Robin Müürile, Annabel Varesele ja Oskar Kuningale. Robin arvas, et Jutukarude uue aluse võiks Merekaruks ristida, Annabel mõtles nime Roosi ja Oskar nime Ruudi peale.

Kõikide pakutud nimedega saab tutvuda raamatukogus. Laeva kajut on kuus päeva nädalas ootamas lapsi, kel tahtmist üksi või sõpradega reisimismängu mängida, lugeda, pikutada, mõistatusi lahendada. Juunikuus võib ankrukastist leida otsimismängu, mis tänavadetektiiviks hakkamist soodustab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles