Andres Herkel: Eesti eurokoosseisuga võib rahule jääda

Andres Herkel
, riigikogu liige, MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Andres Herkel (IRL).
Riigikogu liige Andres Herkel (IRL). Foto: Peeter Langovits

Meie poolt Euroopa Parlamenti lähetatud koosseisuga võib rahule jääda, kuid valimisaktiivsus ei rõõmusta. Tulemus ei peegelda Eesti ühiskonna meeleolusid just liiga täpselt.

Tõik, et pool Eestist valitud saadikutest hakkab kuuluma liberaalide fraktsiooni, on Euroopa mõistes küll anomaalne, kuid meie poliitmaastikul pole see esimene kord. Eelmisel korral said euroliberaalid meilt kaks keskerakondlast ja ühe reformierakondlase, nüüd pöördus see asetus vastupidi.

Kuigi esimene kirgas tähelepanu läks võidu võtnud Reformierakonnale ja Indrek Tarandi värvikale persoonile, ootan Euroopa Parlamendis Eesti näo kujundamist eeskätt Tunne Kelamilt ja Marju Lauristinilt. Just nemad on Eesti ainsad esindajad Euroopa Parlamendi suurimates fraktsioonides: Kelam Euroopa Rahvaparteis ja Lauristin sotsiaaldemokraatide seas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles