Eurovalimiste kultuur 2014

Peeter Järvelaid
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurovalimised Heidelbergis 2014: vasakpoolsed soovisid tasuta sööki lastesõime, -aeda ja kooli. Rohelised lugesid euroasjaks anda USA sõdurite käes olnud kasarmud pärast renoveerimist odavalt inimestele eluasemeks.
Eurovalimised Heidelbergis 2014: vasakpoolsed soovisid tasuta sööki lastesõime, -aeda ja kooli. Rohelised lugesid euroasjaks anda USA sõdurite käes olnud kasarmud pärast renoveerimist odavalt inimestele eluasemeks. Foto: Peeter Järvelaid

Elame juba kümme aastat Euroopa Liidu liikmena, aga vahel nagu unustame igapäevamurede kõrvalt selle tõsiasja.

Nii juhtus seekord Saksamaale jõudes, sest Saksamaa võttis vastu poliitilise reklaami plakatitega, mis seal on hoopis väiksemad, aga mida lubatakse hoida tänavatel kauem kui meil.

Huvitav kool, saamaks aru poliitilise kultuuri eripäradest Euroopas, oli maikuine Heidelberg, sest mis saab olla võrdluseks parem kui vaadata midagi analoogset eri keskkondades. Heidelbergi peatänav on mitu kilomeetrit pikk ja siin välja pandud poliitilise reklaami plakatid olid Saksa parteidel silmatorkavalt tagasihoidlikus ühesuguses formaadis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles