Endla suvehooaeg toob lavale kaks uuslavastust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuse „Woyzeck“ proovid.
Lavastuse „Woyzeck“ proovid. Foto: Endla teater

Endla teater avab tänavuse suvehooaja 10. juulil, mil esietendub Hendrik Toompere „Woyzeck“. Endla suveaega rikastab teinegi uuslavastus, komöödia „Kvartett“, ja augusti teises pooles rahvusvaheline teatrifestival Monomaffia.

Endla suvehooaja avab Hendrik Toompere nüüdisaegne tõlgendus Georg Büchneri näidendist „Woyzeck“. See on tragikoomiline lugu noorest mehest ja tema naisest ning noore inimese kohanemisraskustest tavaeluga, kes ei taha elus alla anda ega pealtvaataja rolliga leppida. Hendrik Toompere lavastab Endla teatris esmakordselt. Nimiosas saab laval näha Priit Loogu, teistes osades Kaili Viidast, Carmen Mikiveri, Jaan Rekkorit, Indrek Taalmaat, Ago Andersoni jt.

„Kvarteti“ tegelasteks on kunagi kuulust nautinud muusikud, kes nüüdseks elavad vanadekodus ja valmistavad ette ühist esinemist. Elustuvad ühised mälestused ja hetked laval, armumised ja lahkuminekud.  See on südamlik lugu, mis ajab ühtaegu naerma ja paneb kurvastama. Lavastaja Enn Keerdi sõnul peaks „Kvartett“ mõjuma vaatajatele teraapiliselt: vananeda saab mitmeti.

„Kvartett” toob Endla lavale kokku armastatud vanema põlve näitlejad – Helene Vannari, Feliks Kark, Lii Tedre, Raivo Rüütel. Jean Horton`i rolliga tähistab hinnatud ja armastatud näitlejanna Lii Tedre oma 70 aasta juubelit.

Peale uuslavastuste on võimalik teatrimajas näha peaaegu kogu teatri mängukavas olevat repertuaari 12 lavastusega.

Augusti keskel on Endla teatrimaja rahvusvahelise teatri päralt. 14.–17. augustini toimuv Monomaffia toob Pärnusse kokku monoetendused suurepäraste esitajate poolt USAst, Suurbritanniast, Eestist, Soomest, Kreekast ja Poolast. Festivali alateemaks on sel aastal „Kõnelemata lood“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles