Ants Link: Valimistest ja kalandusest

Ants Link
, Treimani talumuuseumi omanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Link.
Ants Link. Foto: PP

Vanem põlvkond mäletab kooliajast, et kui F. de Magalhaes 1519. aastal ümber maakera purjetas, olid tal kaasas klaashelmed ja värvilised riideribad. Nendega ta pärismaalasi võluski. Kui paralleele tõmmata, võlutakse meie valijaid Hiinas toodetud õhupallidega, mis on maksumaksja raha eest ostetud.

Möödunud valimistest on jäänud hästi meelde paar reklaami. Teler mängis, järsku kuulsin, et pildikastis räägib ema Teresa. Tõstsin pilgu ja mida ma nägin? Meie Brüsseli proua nii alandlikult ja emateresalikult – valige mind ja meid, meie teeme teile arstiabi igati kättesaadavaks. Püha müristus, mina, kes olen saatuse tahtel pidanud haiglates viibima üle kahekümne korra ja üheksas raviasutuses, nägin meie arstiabi haavatavust nõuka ajal ja nüüd seoses arstide lahkumisega riigist.

Teine reklaam oli mehest, kes käis Tallinnas korterite uste taga koputamas, savikauss hernekommidega käes. Kes ukse avas – näh, võta üks komm ja vali mind. Keegi proua tahtis võtta kaks kommi, kuid kauss tõmmati lipsti eest, pakkujal silmad säramas kui sealauda rotil, et keegi üle ühe ponksi ei võtaks. Kui palju kanti raha kuluarvetesse, et on valijatega kohtutud ja neile head-paremat välja tehtud, teavad ainult suured saksad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles