Pärnu tüdruk pääses filmi

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meriliisile pole näitlemine võõras, kuid filmikaamera ette sattus ta esimest korda.
Meriliisile pole näitlemine võõras, kuid filmikaamera ette sattus ta esimest korda. Foto: Ants Liigus

Pärnu tüdruk Meriliis Lillemägi valiti uue seiklusliku koguperefilmi “Supilinna salaselts” üheks peaosatäitjaks rollidesse kandideerinud enam kui 5800 lapse seast.

Kevadel toimunud avalikud proovivõtted kestsid umbes kaks kuud ning toimusid Tartus, Tallinnas, Pärnus, Viljandis ja Rakveres. Film “Supilinna salaselts” on inspireeritud Tartu kirjaniku Mika Keräneni populaarsetest lasteraamatutest ja filmivõtetega alustatakse Tartus käesoleva aasta juunis.

Pingelised prooviesinemised

Pärnu Vanalinna kooli tüdruk, 11aastane Meriliis sai filmi pääsemisest teada juba paar nädalat tagasi. “Olin väga õnnelik, sest enne arvasin, et mina küll filmi ei saa,” tegi uudis tüdrukule suurt rõõmu.

Filmivõtete esimene casting toimus kevadel just Vanalinna koolis ja tüdruk otsustas end proovile panna, arvates, et kui ka filmi ei pääse, on vähemalt põnev.

Esimesel prooviesinemisel tuli Meriliisil end tutvustada ja teha mängult 100 000 euro suurusest lotovõidust rääkiv tüngakõne. Järgmistel casting’utel Tallinnas pidi Meriliis koos kaaslastega mängima “pahasid”, kes püüavad salaja raamatukokku tungida, ja kiusama kaaslast, et temalt midagi tähtsat kätte saada.

Tüdruk sai oma ülesannetega hästi hakkama ja kinnitati Cätly rolli.

“Filmis on üks kurjade grupp, kes teeb pahandusi ja võtab väiksematelt asju ära, ning Cätly on selle grupi liige,” teab Meriliis ja kinnitab, et kuigi tema mängitud tegelane on negatiivne, ei tee ta sellest suurt numbrit.

Meriliisile pole näitlemine võõras, sest oma koolikaaslastega on ta osalenud Gulliveri teatrimängus, kus tuli mitmes etenduses üles astuda. Samuti mängis tüdruk muusikalis “Viimane kauboi” peaosalise väikest tütart. Peale näitlemise armastab tüdruk joonistada ja sulgpalli mängida.

Juunikuus algavad filmivõtted Tartus. “Olen teiste osalistega juba tuttav, see on väga tore seltskond. Mind ei hirmuta, et pean tükk aega kodust eemal olema,” ootab Meriliis võtteperioodi.

Valik tuhandete laste seast

Filmi proovivõtete juhi Oskar Lehemaa jutu järgi oli rollide jagamisel lõpliku otsuse langetamine tõenäoliselt üks raskemaid hetki kogu filmi saamisloo juures. “Konkursil käis väga palju andekaid lapsi, kuid valiku tegemisel oli oluline nii lapse enda isikupära kui ka tema sobivus teiste salaseltslastega,” rääkis Lehemaa. “Kandidaatide näitlemiskogemus ei olnud oluline, seega oodatud olid kõik julged lapsed ja täiskasvanud, kes tahtsid filmis kaasa lüüa.”

Lapsnäitlejate leidmiseks korraldati neli vooru: esimeses voorus kohtuti kahe nädala jooksul ligikaudu 6000 kandidaadiga, viimases kahes voorus osales vaid paarkümmend last.

Kokku kandideeris rollidesse üle 5800 lapse ja 800 täiskasvanu kõikjalt Eestist.

Filmi režissöör on Margus Paju, operaator Meelis Veeremets ning filmikunstnikud Jaagup Roomet ja Kaisa Mäkinen. Stsenaariumi on kirjutanud Mihkel Ulman ja äsja Oscariga pärjatud taanlane Christian Gamst Miller-Harris. Film valmib koostöös Eesti filmi instituudi, Eesti kultuurkapitali, Tartu linna ja Eesti Rahvusringhäälinguga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles