Õpilased uurisid kodukoha loodust ja kultuurilist rikkust

, PTG vene keele õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi õppekäik viis Tõstamaale, Audrusse ja Soomrasse.
Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi õppekäik viis Tõstamaale, Audrusse ja Soomrasse. Foto: Guzel Abjanova

Ilusal maikuu päeval seadsid Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi õpilased end klassiruumi asemel bussi, et teha üks õueõppe päev.

Õuesõppepäeval külastati Tõstamaa keskkooli, kus imetleti suurepärast mõisakompleksi. Vürtsikat maitset reisile lisas Audru vallas asuv Vene talu. Õppereisi igas sihtpunktis lahendasid õpilased õppeülesandeid.

Esimene peatuspaik oli Lindi looduskaitseala ja seal asuv vaatetorn. Keskkond, kus korraga saab õppida nii kohaliku looduse mitmekesisust kui ka geograafilisi ja kultuurilisi väärtusi. Õppesõit andis õpilastele võimaluse tutvuda Pootsi ja Seliste kiriku ajalooga ning imetleda nende arhitektuuri.

Järgmiseks sihtpunktiks sai Tõstamaa keskkool. Ringkäigu tegi kooli direktor Toomas Mitt, kes rääkis Stael von Holsteinide mõisa ajaloo huvitavamaid fakte ja mõisa restaureerimise lugu. Need, kes kuulasid tähelepanelikult, said teada, miks nimetatakse Tõstamaad Eesti Hollywoodiks.

Õppereisi lõpp-punkt oli Soomra külas asuv Vene talu, kus toimus autentne vene keele tund. Talu perenaised Ljubov Petrova ja Veronika Petrova rääkisid vene ornamenditehnikatest ja teejoomise kultuurist. Jutu juurde pakuti teed vene pirukatega.

Õpilased andsid õppekäiku kohta igati positiivse tagasiside, mainides, et õppida on palju mõnusam, kui ajalugu saab oma silmaga näha, kõrvaga kuulata ja käega katsuda. Enamasti toodi välja  asjaolu, et mitut ainet ühendavad õppekäigud on huvitavamad kui ühe õppeaine kesksed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles