Juhtkiri: Valimiskorraldamatus

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Vähem kui nädalapäevad pärast äsjaseid Euroopa Parlamendi valimisi on lehetoimetusse jõudnud järelkajad, mis annavad tunnistust valimiste väga kehvast korraldusest Pärnus. Paljud, eriti vanemad inimesed, kes olid läinud palaval pühapäeval valimisjaoskonda, jätsid lõpuks valimata, sest olid sattunud valesse kohta.

Valijakaardid, millega teatati kodanike olemisest valimisnimekirjas ja selgitati valimiste korda ning millel oli info valimisjaoskonna ja -toimingute kohta, toimetas post kätte väga aegsasti. Võib-olla isegi liiga vara, sest vanemad inimesed võisid selle teabe ära unustada ja kaardid kõige kaduva teed minna. Paberkandjatel polnud küllalt valimiste korraldust puudutavat informatsiooni.

Nii on ilmselt paljudele veel praegugi üllatus, et valimisjaoskondi oli linnas varasemast vähem. Seetõttu juhtus, et harjumuspärasest kohast valimisjaoskonda ei leitud ja puudus igasugune info, kus jaoskond nüüd asub. Kes sattus valesse jaoskonda, neile selgitati, kuhu tuleb minna, kuid arvukalt vanemaealisi loobus selle palavaga kepi najal veel järgmisse kohta kulgemisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles