Riik kannab vabatahtlike päästjate eest tublisti hoolt

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida Juku õpib, seda Juhan oskab. Esimene samm vabatahtlikuks päästjaks saamise teel võiks olla tuletõrjespordi harrastamine.
Mida Juku õpib, seda Juhan oskab. Esimene samm vabatahtlikuks päästjaks saamise teel võiks olla tuletõrjespordi harrastamine. Foto: Ants Liigus

Uuring „Eesti elanikud siseturvalisust toetavast vabatahtlikust tegevusest: teadlikkus ja usaldus 2013/2014” näitas, et 33 protsenti küsitletutest pidas suurimaks ohuallikaks endale või oma perele liiklusõnnetusi.

23 protsenti kartis narkokuritegevust, 21 protsenti vargust, 16 protsenti loodusõnnetusi, 15 merereostust, 15 tulekahjusid, 14 tänavakuritegevust, 10 veeõnnetusi ja üheksa protsenti küsitletuist hindas suurimaks ohuallikaks endale või oma perele füüsilist vägivalda.

Siseministeeriumi tellimisel tegi Turu-uuringute AS töö läinud aasta novembris-detsembrid, uuringu tarvis toimus 1002 intervjuud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles