Keelekümblusklass oli õige valik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vene gümnaasiumi 5.k klass oli esimene keelekümblusklass koolis. Pildil kunstiõpetuse tund.
Pärnu Vene gümnaasiumi 5.k klass oli esimene keelekümblusklass koolis. Pildil kunstiõpetuse tund. Foto: Erakogu

Õppeaasta ongi läbi. Vene gümnaasiumi 5.k klassile polnud see üldse lihtne aasta. Nii vanematele kui lastele oli palju uut: uued õpetajad ja klassikaaslased ning vajadus õppida osa aineid eesti keeles.

5.k oli esimene klassi Vene gümnaasiumis, kes alustas keelekümblusega.

Ei varja, et uus olukord valmistas raskusi. Osa vanemaid isegi kahtles, kas nad tegid õige otsuse, et panid oma lapse kümblusklassi.

Kooli administratsioon tuli neile vastu ja lubas kõigil külastada lahtisi eesti keele tunde. Lapsevanemad nägid õpetajate Roza Felli ja Leili Sägi eesti keele, Julia Reponeni kunstiõpetuse, Lidia Simtšenko ja Oleg Sedletski kehalise kasvatuse, Jelena Kuvšinova muusika, Luule Kustassoo loodusõpetuse tunde.

Vanemate jaoks oli suur üllatus, et lapsed said nii paljust aru ja isegi suutsid oma mõtteid edastada ning õigesti vastata eesti keeles.

Mai lõpus toimus Vene gümnaasiumi direktori vastuvõtt parimatele, kelle hulgas oli viisteist 5.k klassi õpilast: Artur Anikiitšuk, Andrei Babenko, Elizaveta Dmitrijeva, Maksim Dolinin, Enricke Raul Havasaar, Jaroslav Ivanov, Milena Kostjukova, Susanna Lavrenova, Alisa Logvinenko, Anastassia Nekipelova, Jan Karl Oberacker, Katarina-Helena Reponen, Julia Toomsalu, Maksim Tsarkov, Alisa Velikanova.

Õpilasi tänati võidu eest maakondlikul konkursil Playback, miniteatrite festivalil ja rahvusvahelisel tantsukonkursil ning eduka esinemise eest rahvusvahelisel Känguru matemaatikaolümpiaadil, vene ja eesti keele linnaolümpiaadil ja osavõtu eest vabariiklikust käsitöökonkursist. Kahte õpilast tunnustati noore teaduri nimetusega.

Rõõm ja uhkus on lastest, kes tänu pedagoogidele ja perekonna toetusele õppeaasta väga edukalt lõpetasid. Hea on tõdeda, et keelekümblusklass oli õige valik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles