Kommentaar: Kuidas äratada maailmas tähelepanu?

Toomas Alatalu
, politoloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola president Bronislaw Komorowski (paremal) ja varasemad riigipead Aleksander Kwasniewski ja Lech Walesa 25. mail surnud Wojciech Jaruzelski leinatalitusel.
Poola president Bronislaw Komorowski (paremal) ja varasemad riigipead Aleksander Kwasniewski ja Lech Walesa 25. mail surnud Wojciech Jaruzelski leinatalitusel. Foto: Reuters

Selleks, et maailmas tähelepanu äratada, tuleb mõistagi midagi erakordset korda saata, ilmutada initsiatiivi ja õigel ajal kavandatu promomist alustada. Tulemus võib isegi väga võimsaks osutuda, kui silmas pidada Solidaarsuse valimisvõidu 25. aastapäeva hiljutist tähistamist Varssavis. Tippüritusel olid kohal 50 riigi juhid ja USA president Barack Obama pidas n-ö üleplaanilise kõne NATO tulevikust, sest piirkonnas viimasel kolmel kuul toimunu lihtsalt nõudis seda.

Poolakaid nende üliedu puhul õnnitledes pean ajaloolasena vajalikuks meenutada toonast asjade seisu Ida-Euroopas, milles baltlasedki oma Balti ketiga kaasa lõid. See on fakt, mida koos poolakate, ungarlaste, rumeenlaste, austerlaste, tšehhide, slovakkide, sakslaste tollaste tegemistega pidas Obama vajalikuks oma Varssavi kõnes mainida.

Üritan anda pildi sellest, kes tegi midagi enne, kes pärast, ja kuidas mõni asi tegelikult välja kukkus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles