Üks tore suvenädal linnalaagris

, klassiõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kooli lastel on tegus linnalaager.
Raeküla kooli lastel on tegus linnalaager. Foto: Erakogu

Kui koolikell viimast korda heliseb ja lapsed suvepuhkusele tõttavad, ei tähenda see sugugi, et nad koolimajaga hüvasti jätavad. Raeküla kooli lastel on tore võimalus veel nädal kooli pikendust saada. Nimelt toimub meil isemoodi linnalaager, mille vältel pakuvad õpetajad algkoolilastele tegutsemist koolis ja väljaspool koolimajagi.

Alates 9. juunist on Raeküla kooli lastel, kes soovisid tulla linnalaagrisse, olnud tegusad päevad. Oma kooli õpetajate juhendamisel on meisterdatud tuulelohesid, mis kohe kooli staadionil tuulehoos taeva poole saadeti. Kuna ilusad ilmad soosivad õues olemist, on iga päeva osa loomulikult sportlikud tegevused ja liikumismängud.

Keskkonnahoidliku ja loodussõbraliku koolina on lastel linnalaagriski võimalus  osa saada looduse mitmekesisusest. Sedakorda on uute teadmiste ammutamise allikateks olnud mitmesugused loodusteemalised lauamängud.  

11. juunil külastasime aga põnevat kohta linna südames – Maarja-Magdaleena gildi. Lapsed said sealses klaasitoas valmistada ilusaid kaelaehteid ning Steineri aia õuekojas põnevaid ja loomingulisi nukke. Töötubade lahked perenaised olid abivalmis ja jagasid noortele käsitöölistele hüvasid nippe ning nõuandeid tööde parimaks valmimiseks. Teine pool linnalaagri päevast läks nii kiiresti, et lapsed ei uskunud tõsiasja, et peab kodu poole sättima hakkama. Enne teele asumist võtsime nõuks kõik ilusad asjad pildile jäädvustada, sest oli lihtsalt üks õnnestunud päev.

Teekond bussipeatusse kulges läbi salapärase vanalinna kitsukeste tänavate, mille kohal kõrgusid nikerdatud uste, kaunistatud akende ja veidi muhklike seintega sootuks teistmoodi majad, kui laste silm on harjunud nägema. Selline tavapärasest teistmoodi keskkond tekitas lastes küsimusi. Nii tutvusime teel olles Pärnu vanalinna ajalooga.

Ees ootab veelgi tegusaid päevi. Neisse mahub nii mänge, viktoriine kui ka üks visadust nõudev rattamatk linnalaagri lõpetuseks.

Kui see nädal otsa saab, on reede ja 13. vist küll natuke õnnetu päev. Saab ju otsa ka linnalaager ja rõõmus seltskond, kes nädalajagu koos tegutses, peab lahku minema. Iga lõpp on uue algus ja nüüd algabki see päris suvepuhkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles