Juhtkiri: Uuel suvel uued hood

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Juba traditsiooniliselt saab Pärnu Postimees iga suve eel leheveergudel kirjutada, millised uued kohvikud, pubid ja klubid suvepealinna elanike ja külaliste tähelepanu asuvad püüdma. Kuigi päris puudust kõiksugu ajaveetmispaikadest pole, pole ükski suvi uute tegijate-proovijate tulekuta möödunud.

Päris suure uurimistöö teema oleks see, millise hooga uued tulijad alustavad ja kui paljudel läheb korda kauem avatuks jääda kui vaid üks suvehooaeg pluss mõni kuu sügisel, talvel ja kevadel. Sellest saaks Pärnu meelelahutusettevõtluse kohta päris vajaliku ja käepärase juhendmaterjali, kui analüüsida, miks näiteks Lätis populaarse pubi Pärnu filiaali eluiga väga lühikeseks jäi või miks järjekordne “moodsat kujundust ja põnevaid taimetoite” pakkuv söögikoht külalistele piisavalt korda ei lähe.

Õnnestuda saab ühtemoodi, sest soovitav tulemus on rahvast pungil söögi- või tantsusaal, ebaõnnestutakse eri põhjustel. See, et uksed üpris kiirelt kinni pannakse, võib olla tingitud Pärnu ja pärnakate täielikust mittetundmisest, kiiresti alla käivast söögist ja teenindusest, mida saadab hindade katkematu tõus, kokkuhoid reklaami pealt ja sada muud põhjust. See selleks, kõike tuleb ette ja viimaste aastate uute tulijate seas on õnnestujaid tegelikult rohkem kui ebaõnnestujaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles