Pärnu linna noortekogu võttis järjekordse aasta kokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linna noortekogu.
Pärnu linna noortekogu. Foto: Erakogu

Reedel toimus Pärnu linna noortekogu 2013/2014 viimane pidulik istung. Vaadati läbi rahuloluküsitluste kokkuvõte, tunnustati parimaid, valiti uus juhatus: esimees Karoliine Aus, aseesimees Mattias Soosalu ja infojuht Laura Kiviselg ning tehti kokkuvõte äsja lõppenud tegevusaastast.

Hariduskomisjon on tegevusaastal korraldanud Euroopa päeva orienteerumise, kus osales 40  õpilast kaheksast Pärnu koolist. Üritus oli mõeldud 7.–9. klassidele. Terve orienteerumine korraldati ainult kahe nädalaga, seotud oli rohkelt noortekogulasi. Orienteerumist oli noortekogu mitu aastat plaanitud, nüüd sai see Euroopa päeva võtmes tehtud. Üritus toimus 9. mail ning õnnestus väga hästi.

Samuti käisid noortekogulased enne jõule abiks Pärnu toidupangal Pärnu Maksimarketis ja aitasid abivajajatele toitu koguda, koguti kaks kärutäit head ja paremat abivajajatele. See sündmus tegi südame soojaks.

Veebruaris oli noortekogu esindatud „Suunajal“, kus oli eesmärgiks Pärnu noortele noortekogu tutvustada. „Suunajal“ said noored täita ideede tahvlit, neile jagati pastakaid, voldikuid ja Pärnu linna kommi. Eesmärk täidetud ja tagasiside positiivne. Suvel on komisjonil plaanis teha järjekordne küpsetamisvõistlus.

Detsembrikuu teisel poolel korraldas majandus- ja sotsiaalkomisjon traditsiooniline helkurikampaania. Kampaania toimus detsembrikuu teisel poolel Pärnus Martensi väljakul ja selle ümbruses. Abiliseks oli: maanteeamet (praktiline koolitus, helkurid) ja Seesam Kindlustus, kes samuti toetas helkuritega. Kampaanias osalesid Maria-Liis Tomson, Taavi Kreem, Helen Maria Raadik ja Mai Raadik, lisaks paar noortekogu välist huvilist.

Sõbrapäeval toimus Pärnu kesklinnas järjekordne aktsioon Kalliralli, kus osalesid Maria-Liis Tomson, Karolin Siimer, Taavi Kreem. Ürituse eesmärgiks oli kallistada linnakodanikke ja neid rõõmsamaks teha.

Sel aastal sai liikmete komisjonil peetud koosolekuid ja pandi paika mõned järgmise aasta tegevused: uute voldikute tegemine ja "promovideo" idee. Koostöös hariduskomisjoniga saadi valmis noortekogu oma logoga särgid. Sügisesse plaanitakse uute liikmete otsimine ja noortekogu tutvustamine koolides ja noorteorganisatsioonides.

Spordi- ja kultuurikomisjoni selle tegevusaasta peasündmuseks oli jaanuaris koolivaheajal tervisepäeva läbiviimine. Üritusel oli tervisliku toitumise, tantsu, hea värske hommiku, aeroobika ja looduse abil ravimise töötuba ja uue aasta lubaduste kirjutamine. Üritusel osales veidi üle 20 noore, koostööpartneriteks olid Endla teater, Fitlife, Kadarbik, Rahva Raamat, Etno.ee ja ürituse võõrustaja Ülejõe gümnaasium.

Üliõpilaste komisjon leidis uusi liikmed komisjoni – Taaniel Holter, tubli mitteliige ka Merili Veskmets. Uus suurem ettevõtmine on Pärnu linna üliõpilastele ühiselamu-projekt, et selgitada välja Pärnu linna üliõpilaste nõudlus ühiselamu järele. Protsessi alustati 2014. aasta kevadel ning jätkub 2014. aasta sügisel. Suheldud on abilinnapea Jane Metsaga. Küsitlus koostatakse ja jagatakse üliõpilastele 2014. aasta septembris. Seejärel edastatakse tulemused linnavalitsusele. Eestvedajad: Triin Mäger, Taaniel Holter ja Merili Veskmets.

Juhatuse tegemised on järgmised. Sügisel organiseeriti traditsiooniliselt liikluskasvatuse projekti. Kahel korral, nii septembris kui jaanuaris, kohtus juhatus Pärnu linna noorsoonõunike ja huvijuhtidega, kellele tutvustati noortekogu. Kohtumised olid edukad ja tulemuseks tuldi eri koolidest istungitele uudistama. Üks suurimaid tegevusi oli uute liikmete otsimine. Selleks tegi head tööd infojuht Triin Mäger, kes pidevalt koolidega suhtles.

Juhatus korraldas oktoobris noortekogulastele ja uutele huvilistele Rannametsas kahepäevase sügiskoolituse rohkem kui 20 noorele, mis tõi noortekogusse palju uusi liikmeid. Kokku võttis noortekogu sel tegevusaastal vastu täpselt kümme uut aktiivset liiget.

Samuti oli üks peamiseid tegevusi noortekogule uute koostööpartnerite leidmine. See tegevus oli edukas, kuna sel tegevusaastal toetas meid seitse uut asutust, nende seas nt Kaubamajakas, Pärnu muuseum ja Perona Bowling.

Detsembris ja aprillis toimus põhikirja muutmine, veebruaris toimus juhatuse avatud koosolek. Kevadised põhikirja muudatusettepanekud moodustati juhatuse avatud koosolekul koos huviliste liikmetega.

Noortekogulased on endiselt esindatud Pärnu linnavolikogu noortekogu komisjonis, mis ka sel aastal pärast volikogu valimisi moodustati. Seal esindas noorte häält viis noortekogulast.

Noortekogulaste koolitamine oli sel aastal tähtis: lisaks sügiskoolitusele käidi ka veeohutus- ja enesekaitsekoolitusel. Sel aastal alustati uusi traditsioone: suvine küpsetamisvõistlus ja sügisel noortekogu sünnipäeva tordisöömisega tähistamine.

Noortekogu oli sel tegevusaastal mitmel tasandil esindatud: käidi Mariehamnis noortekonverentsil, konverentsil „Lahe koolipäev 2013“ ja Kuressaare noortekonverentsil. Osaleti oma esindusega iseseisvuspäeva rongkäigul, lisaks eelmainitud infomess "Suunaja".

Noortekogu reklaamimiseks kasutati aktiivselt Facebooki lehte ja blogi, sel aastal valiti uus tegus pressiesindaja Karoliine Aus. Juhatus tellis jagamiseks noortekogu kleepsud. Lisaks on noortekogul oma suur silt, mis sel aastal valmis.

Möödunud aasta on olnud tegus ja projektiderohke, kuid kindlasti järgmine aasta suudab noortekogu olla veelgi agaram ja tublim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles