Pärnu saab 19. korda suvepealinnaks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnule antakse pidulikult taas üle suvepealinna tiitel.
Pärnule antakse pidulikult taas üle suvepealinna tiitel. Foto: Ants Liigus

Laupäeval, 21. juunil kell 13.51 algab kalendri järgi suvi ja Pärnu saab taas suvepealinna tiitli.

Tiitli pidulik üleandmisetseremoonia toimub laupäeva pärastlõunal Pärnu kontserdimaja rõdul Pärnu Keskuse poolsel küljel ja tiitli annab Pärnule üle pärispealinn Tallinn. Kohal on teistegi teemapealinnade esindajad. Suve puhuvad avatuks Pärnu noorte puhkpilliorkestri trompetistid.

Sündmuste jätkuks toimub Vallikäärus kontsert, millega tähistatakse suve algust, kümne aasta jooksul läbi viidud Pärnu veeprojektide lõppu ning Eesti Euroopa Liitu ja NATOsse kuulumise 10. aastapäeva.  Esinevad Koit Toome, Getter Jaani, Ott Lepland ja Birgit Õigemeel.

Laupäeval toimub Pärnu Keskuse ja kontserdimaja vahelisel alal suvealguse üritus lastele. Lapsi lõbustavad klounid Piip ja Tuut, toimuvad võistlused ja mängud. Lastekooriga esinevad Koit Toome, Getter Jaani ning Venno Loosaar.

Pärnu Keskuse Apollo kino näitab suve alguse puhul tasuta Oskar Lutsu filmi "Suvi". Pileteid seansile väljastatakse Apollo kino kassast ennelõunal.

Pärnu on Eestimaa suvepealinn 1996. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles