Et punane kukk ei kargaks turja

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjate kodukülastus ei pea olema kurb sündmus. Kristjan Adams ei jätnud kasutamata võimalust demonstreerida päästjatele, mida ta lõõtsmoonikuga teha suudab. Päästjad kuulasid ja imestasid.
Päästjate kodukülastus ei pea olema kurb sündmus. Kristjan Adams ei jätnud kasutamata võimalust demonstreerida päästjatele, mida ta lõõtsmoonikuga teha suudab. Päästjad kuulasid ja imestasid. Foto: Ants Liigus

Öeldakse, et kodu on kindlus. Ometi võib sellest saada surmalõks, kui ei pöörata tähelepanu tuleohutusnõuete täitmisele. Lihtsatele asjadele nagu suitsuandur, elektrijuhtmestiku ja küttekollete seisukord.

Ent nagu ütles Pärnu-Jaagupi päästekomando pealik Andro Oviir, elavad inimesed tihtilugu õndsas teadmatuses, aimamata, et aeg-ajalt suitsu sisse ajav ahi, mõnikord särisev seinakontakt või tolmukihiga kaetud suitsuandur laes on niisama hea kui viitsütikuga pomm toanurgas.

Et inimeste tähelepanu nendele asjaoludele juhtida, külastavadki päästekomandod aasta jooksul tuhandeid majapidamisi. Nagu Oviir nentis, siis jah, ühelt poolt on päästjate põhitöö ju tulekahjude kustutamine ehk päästesündmustele reageerimine, ent teisalt võib loota, et selline ennetusöö aitab päästesündmuste arvu vähendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles