Juhtkiri: Taavi Rõivase PR-ämber

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Peaminister Taavi Rõivas oskas ennast seada parteikaaslaste kriitika alla. Tema väidetavalt juba ametiaja algul tehtud otsus mitte teha koostööd Tallinna TV ajakirjanikega päädis ametliku tegutsemisloaga telekanalile kehtestatud keeluga osaleda valitsuse pressikonverentsidel. Millegi sellisega pole hakkama saanud veel ükski taasiseseisvumisaja Eesti peaminister! Millal moodustatakse peaministri büroo juurde riiklik propagandatalitus?

Ükskõik, millised on Rõivase põhjendused – ei meeldi, on opositsiooniline jne –, ei lähe need kuidagi kokku demokraatliku ühiskonna arusaamaga sõna- ja ajakirjandusvabadusest. Tallinna TV ei pruugi paljudele meeldida oma sisu, sellele kanalile kulutatava maksumaksja raha, seal töötavate ajakirjanike poolest, aga see pole peamine. Rõhutame, et tegu on seaduslikult tegutseva meediakanaliga, millel on õigus saada informatsiooni valitsuse tegevuse kohta, esitada valitsejatele ebamugavaid küsimusi ja edastada vaatajatele oma seisukohti, isegi kui me nendega ei nõustu.

Peaminister on öelnud, et tema oma otsusest ei tagane. Kui Eesti ajakirjandusel oleksid kerad, siis tähendaks selline isiklik keelamine valitsusjuhile tema pressikonverentside boikotti. Paraku pole sellist tsunftisolidaarsust ilmselt oodata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles