Audru ringraja müra soovitakse leevendada

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru ringrada.
Audru ringrada. Foto: Ants Liigus

Aasta eest avatud Audru ringrada Auto24ring on nii populaarseks saanud, et vaevalt leidub päeva, kui seal midagi ei toimu, motospordiga kaasneb aga paraku ümbruskonna elanikke häiriv müra.

Mootorimürinat saab siiski mitmel moel leevendada, tõdevad nii võistluste korraldajad kui ka vallavalitsus, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Selle nädala lõpul toimuvad Auto24ringil Eesti, Soome, Läti ja Balti autode ringrajasõidu meistrivõistlused. Täna ja homme on treeningpäevad. Tõsi ta on – sportautod teevad müra ja ringraja tegevjuht Andres Hall ei vaidle sellele vastu. Samas ei soovi nad ümbruskonna elanikele peavalu valmistada ja on müra vähendamiseks samme astunud. Võistlused algavad hommikul kella kümnest ja on kella kaheksaks õhtul juba läbi. Samuti pikendatakse müravalle.

"Igal võistlusel jälgime kindlasti seda, et võistlevad masinad ei ületaks neile lubatud müranorme, mis neile tehniliste tingimustega ette on nähtud. Ma olen alati palunud korraldajatel teha põhjaliku kontrolli. Ja kui keegi on kontrolli läbinud, aga rajal kostab kõrva järgi, et ta on lärmakam, siis kutsuda teda järelkontrolli," rääkis Hall ERRile.

Ta ütles ka, et ringrada on Audrus olnud aastakümneid, ringrajasõidul on palju austajaid ja võistlused toovad Pärnusse keskmisest jõukamat rahvast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles