Kõrvaklapid pärsivad liikleja tähelepanu

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui jalakäijal on kuulmismeel hõivatud muuga, siis jääb tal loota vaid nägemismeelele, sest kompimis-, haistmis- ja maitsmismeelest pole liikluses vähimatki tolku.
Kui jalakäijal on kuulmismeel hõivatud muuga, siis jääb tal loota vaid nägemismeelele, sest kompimis-, haistmis- ja maitsmismeelest pole liikluses vähimatki tolku. Foto: Ants Liigus

Raudteeohutusega tegeleva Operation Lifesaveri eestvõttel on käimas üleriigiline jalgratturitele, ent samuti kõrvaklappe kandvatele jalakäijatele mõeldud kampaanianädal „Tule rattalt maha, võta klapid peast ja lase rong läbi!”.

„Sageli on jalgratturid juhid, kes kasutavad eelisõigust liikuda kergliiklusteedel, unustades, et ratturina ei või nad ületada raudteed mujal kui ülesõidukohas,” ütles MTÜ Operation Lifesaver Estonia juhatuse esimees Tamo Vahemets. „Ülesõit on mõeldud transpordivahenditele, sealhulgas jalgratastele, ülekäik aga ainult jalakäijatele.”

Just johtuvalt viimasest on raudtee ülekäigukohtade ette paigaldatud turvapiirded, mis takistavad rattaga õkva raudteele sõitmist. Kuid tõketel on teinegi ülesanne: juhtida inimeste tähelepanu sellele, et sisenetakse valvsust nõudvasse ohutsooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles