Kunstniku teekond mustvalgesse retromaailma

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alustava ettevõtja toetuse eest lasi Haide Rannakivi valmistada vanu autentseid Pärnu fototaustasid – näiteks on tal taustad sõjaeelsest ajast pärinevast kohvikust ja Suursillast, mis puruks pommitati.
Alustava ettevõtja toetuse eest lasi Haide Rannakivi valmistada vanu autentseid Pärnu fototaustasid – näiteks on tal taustad sõjaeelsest ajast pärinevast kohvikust ja Suursillast, mis puruks pommitati. Foto: Erakogu

“Olen alati öelnud, et ma ei taha olla äriinimene või juht. Kartsin, et see võtab minult kogu kunstnikuvabaduse. Praegu olen avastanud, et ettevõtjana teengi seda, mis mulle meeldib, ja naeratusega näol,” imestab maikuus kunstnike majas oma fototöötoa avanud Pärnu visuaalkunstnik Haide Rannakivi.

“Ülbe oleks öelda, et olen proff, nii palju on jätkuvalt õppida. Alati saab veel paremini teha. Ma ei tunne, et oleksin väga tegija,” ütleb Haide otsustavalt talle omase tagasihoidlikkusega.

Päris fotograaf on tema arvates see, kes käib ringi, üll taskutega vest ja seljas seljakott, ja on alati valmis metsas tundide kaupa õiget hetke ootama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles