Pärnumaa supelrandade vesi vastab nõuetele

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa supelrandade veepuhtus vastab terviseameti andmetel nõuetele. Pildil Valgeranna rand.
Pärnumaa supelrandade veepuhtus vastab terviseameti andmetel nõuetele. Pildil Valgeranna rand. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kõigi viie ametliku ja ühe mitteametliku Pärnumaa supelranna merevesi vastab terviseameti nõuetele.


Terviseameti Lääne talituse juhtivinspektor Reelika Tammai on Raadio Pärnule öelnud, et Pärnumaal on ametlikeks suplusrandadeks registreerinud Mai ja Raeküla rand, Pärnu keskrand, Vana-Pärnu supluskoht ja Kabli rand. Mitteametliku suplusrannana kontrollitakse ka Valgeranna vee puhtust.

Tammai sõnul kontrollitakse suplushooajal vee kvaliteeti kokku neli korda. Esimesed proovid on võetud mai lõpus ja juuni keskpaigas. Merevees analüüsitakse enetrokokkide ja escherichia coli bakterite arvukust. Mõlemad bakterid võivad tekitada soolenakkusi.

Avalikeks supluskohtadeks loetakse rannad, mis on hooldatud ja korrastatud, varustatud piisava hulga riietuskabiinide, tualettruumide ja prügikastidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles