Lapi lõhe ja lõõmakala

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Nii Grillfestil kui ka hansapäevadel küpsetasid Haldjas Cateringi esindajad lapi lõhet. See on kala küpsetamine elaval tulel. Imre Kull, kes kala küpsetas, rääkis, et kalad küpsevad umbes tund aega ja küpsetamise ajal tuleb kalu korra pöörata (alumine ots üles).

“Laudade kaldenurk oleneb päikesest ja tuulest,” selgitas Kull. Tuulevaikse ilma korral on kaldenurk laiem; kui lauad on rohkem koos, on kuumus suurem.

Kala küpsust määratakse Kulli sõnutsi värvi järgi, küps kala on heledam kui toores. Tulelt võetud kaladelt pühitakse sool enne, kui neist pulgad välja võetakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles