Püramiidskeemiga ei saa raha lihtsalt teenida

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tarbijakaitseamet on viimastel kuudel saanud pöördumisi mitme müügiskeemi kohta. Amet paneb inimestele südamele, et lihtsat teenimisvõimalust lubavatesse skeemidesse tuleks suhtuda ettevaatusega ja püramiidskeemi tunnustega ettevõtmistest peaks hoiduma.

Müügiskeeme levitavad sageli eraisikud, kelle kohta pole võimalik teavet leida. Tarbijakaitseameti poole on pöördunud inimesed, kellel on olnud tegemist selliste skeemidega nagu näiteks Wenyard, Jeunesse, Emgoldex, Vemma, Worldventures. Ametil on alust arvata, et nende puhul on tegu keelatud püramiidskeemidega.

Erinevalt lubatud soovitus- ja võrkturundusest on püramiidskeem tarbijakaitseseaduse järgi eksitav ja keelatud kauplemisvõte. Selle puhul sõltub tulu teenimine inimese värbamistegevusest, soovitus- ja võrkturunduses lähtutakse inimese müügioskustest ja -mahtudest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles