Kass on pereliige nii nagu koergi

Kadi Raal
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helju-Astrid Lillepuu kaanetüdrukust kassipojaga.
Helju-Astrid Lillepuu kaanetüdrukust kassipojaga. Foto: Urmas Luik

Pärnus elab pensionär Helju-Astrid Lillepuu, kes nii nagu paljud teisedki on leidnud endale head sõbrad kasside seast. Ainult et tema pärslastest lemmikud elavad rahvusvaheliselt registreeritud kasvanduses Kiku, mis jaapani keeles tähendab krüsanteemi.

Tõukasside pidamist alustas Lillepuu 1996. aastal. Toona oli Eestis tõukasside kasvatajaid veel vähe, kuid Tallinnas tegeles sellega Juta Truusa, kelle käest saadi emane kass. Mõni aeg hiljem osteti tema käest isane sinine exotic ja saadi esimesed kassipojadki. Kahjuks lõppesid mõlema kassi elupäevad tervisehädade tõttu.

Elu tõi Lillepuule veel teisigi muutusi, nende seas uue elukoha. Seal otsutas ta endale uuesti lemmiku võtta ja ostiski Pippi Blue Chocolate’i. Ent isase kassi puudumisel tuli poegade saamiseks käia kassi mujal paaritamas, mis ei ole odav ettevõtmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles