Varbla muuseumis saab ajalugu käega katsuda

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Kask on mõisa ballisaali esemete ja piltidena välja pannud Lõuna-Läänemaa ajaloo: on koolinurk, kodumajandusnurk, elutoanurk, vanad raadiod, telekad, saed ja mootorrattad ja apteegikraam.
Rene Kask on mõisa ballisaali esemete ja piltidena välja pannud Lõuna-Läänemaa ajaloo: on koolinurk, kodumajandusnurk, elutoanurk, vanad raadiod, telekad, saed ja mootorrattad ja apteegikraam. Foto: Urmas Luik

“Minu õnn on, et olen suure tee ääres. Aastas käib siit ligemale 600 inimest läbi. Kui tahaksin kõiki neid inimesi külastada, kes on külalisteraamatusse jätnud oma aadressi koos küllakutsega, siis peaksin aastaks puhkuse võtma ning ümbermaailmareisile minema. Ainsana ei ole käinud siin hiinlased,” märgib Varbla muuseumi eestvedaja Rene Kask.

Selgub, et eraomandis Varbla muuseum on kujunenud valla suurimaks vaatamisväärsuseks, kuhu leiavad tee nii mööduvad ratturite voorid kui suvitajad. Rene Kask ise on hariduselt mööblitisler, vanavara on tema kirg, hobi, töö ja elu ja selles vallas on ta olnud iseõppija.

Mees usub siiralt, et minevikuta ei ole tulevikku ning korjab seepärast ka vanavara. Tema sõnade kohaselt on Eestis palju kollektsionääre, kelle kogusid mitte keegi mitte kunagi ei näe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles