Kilingi-Nõmme päästjad jätkavad priitahtlike pritsimeeste tegevust

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilingi-Nõmme päästekomando eelmine pealik, koduloolane ja kollektsionäär Olev Paukson näitab eestiaegse tuletõrjuja vormi ja aumärke.
Kilingi-Nõmme päästekomando eelmine pealik, koduloolane ja kollektsionäär Olev Paukson näitab eestiaegse tuletõrjuja vormi ja aumärke. Foto: Urmas Luik

Pargi tänav 4 maja Kilingi-Nõmmes on tähelepanuväärne ja ajalooline hoone, mille ehitasid kohalikud priitahtlikud pritsimehed, nõukogude ajal oli seal kultuurimaja ja nüüd on ühe katuse all nii tuletõrjujad kui politseinikud.

Rootsi punase, valgete aknaraamidega ja uuendamise järel pööningult ruumilisa saanud maja otsarõdu avaneb suveaia poole. See on olnud ja jäänud linna pidude pidamise paigaks ajast, kui 120 aastat tagasi loodi Kilingi-Nõmme priitahtlik pritsimeeste selts.

Punase kuke taltsutajatest esiisade tava jätkates toimub suveaias nädala pärast, 12. juulil taas pidu. Enne vana aja laulupäeva algust näitavad päästeameti töötajad, millise varustuse ja tehnikaga nad kahjutuld kustutavad, ning annavad võimaluse publikulgi ennast proovile panna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles