Juhtkiri: Pankrotimeistritele mõnus elu

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Justiitsministeeriumist tuleb järjepannu seadusemuudatusi, mis seaduskuuleka kodaniku kukalt kratsima võtavad. Alles me siin klaarisime avalikus kohas joomise lubamist ja öörahu varasemale ajale nihutamist. Miks see juba kolm aastat tagasi läbi läks ja miks vahepeal seaduseandjatele mõistus koju ei tulnud, pole keegi suutnud arusaadavalt selgitada.

Nüüd on justiitsministeeriumilt järjekordne üllatus. Sel ajal kui pankrottide arv üldiselt väheneb, kasvab pahatahtlike pankrottide arv. Äripäev ei välista probleemi süvenemist, sest justiitsministeerium läheb karistusseadustikus nende sätete kallale, mis võimaldavad juhatuse liikme vastutusele võtta maksejõuetuse põhjustamises, vara varjamises ja pankrotiavalduse esitamise kohustuse täitmata jätmisel.

Krediidiinfo märtsis avaldatud pankrottide uuringust selgus, et 459 ettevõttest, mille kohta esitati pankrotiavaldus, lõpetati pankrot ja suunati vara puudumise tõttu likvideerimisele 308 firmat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles