Pärnu jõe äärne maalitakse üle

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinna silla alla võib tulla midagi sarnast, nagu sündis mullu Lõuna tänaval.
Kesklinna silla alla võib tulla midagi sarnast, nagu sündis mullu Lõuna tänaval. Foto: Urmas Luik/Erakogu

Pärnust pärit, kuid nüüd Tartus elav Keiu Telve veab tänavugi oma kodulinnas tänavakunstifestivali “Sõnum seinal”, mille eesmärk on muuta ühtpidi kunsti abil linnaruumi kaunimaks ja teisalt pakkuda loomerõõmu tänavakunstnikele.

Mullu suvel maaliti Pärnu Fringe alla kuuluva festivali käigus üle Sütevaka humanitaargümnaasiumi ja Pärnu Vanalinna põhikooli kõrval asuva vana telliskivihoone otsasein, anti Eesti tänavakunstnikele võimalus teha loomingut nende jaoks kõige loomulikumas keskkonnaski (laguneva maja sees), millest sündis omaette näitus, ja kaeti kohapeal sündinud maalidega maja aknad-uksed.

Tänavune festivalipiirkond on küll teine, aga missioon jätkuvalt seesama – pakkuda inimestele linnaruumis midagi silmale ilusat ja näidata seda, kuidas värvide ja kunstiga saab linnaruumi paremaks muuta, andes pindadele, mis on jäänud oma esialgsest funktsioonist ilma ja pole just kõige esinduslikumad, selle kaudu justkui uus elu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles