Kihnu muuseum tähistab 40. aastapäeva

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel reedel tähistatakse Kihnus kohaliku muuseumi 40. aastapäeva. Tähtpäeva puhul peetakse ajalookonverentsi ja esitletakse Kihnu järgmise aasta kalendrit, esinevad pillilapsed ja Kihnumua ning avatakse kunstilaagri tulemusena valminud näitus „Kihnu läbi naivisti pilgu“.

Kihnu saare olulisemaid kultuuriasutusi – Kihnu muuseum – paikneb hoones, mis ehitati 1892. aastal koolimajaks mõisahoonete lammutamisel saadud palkidest. Hoone 122aastasest ajaloost 80 aastat õppisid majas lapsed, kaks aastat seisis see tühjana ja viimased 40 aastat on hoone pakkunud ulualust muuseumile.

Kihnu koduloomuuseum avati 14. juulil 1974 Kihnus peetud Pärnu rajooni kalurikolhooside suvepäevade ajal. Muuseumi asutajad Kihnu kultuuritegelane Theodor Saar ja tollane Pärnu muuseumi direktor Omar Volmer said innustust Kihnu-Ruhnu mängude ajal korraldatud käsitöönäitustest ja vanavara ning rahvariiete rohkusest Kihnu taludes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles